» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Bianca la botezO fetiţă de şase luni a murit în Spitalul Bagdasar la o zi după o intervenţie chirugicală. Când s-a născut, Bianca Berendei a primit nota 9 pentru că a ieşit cu faţa în jos, apoi doctorii au spus că e sănătoasă şi au felicitat-o pe mamă. La trei luni, o femeie necunoscută de pe stradă i-a contrazis pe ginecologi. „Mi-a spus că ochii fetiţei sunt prea mari şi să-i fac analize că sigur este ceva în neregulă”, a declarat Oana Berendei pentru Reporter Virtual. Necunoscuta de pe stradă a avut dreptate, iar la Bagdasar s-a descoperit că are craniostenoză şi că trebuie operată. Drama care a urmat este povestită de părinţii fetiţei într-o plângere adresată Colegiului Medicilor Bucureşti, care analizează acuzaţiile de malpraxis şi ucidere din culpă.

Tragediile din spitalele româneşti continuă aşadar, iar acuzele împotriva personalului medical se înmulţesc. Reporter Virtual va continua să ancheteze acest caz până la un rezultat din partea IML Mina Minovici, institut ce are deocamdată concluzia celor care au realizat autopsia:  micuţa pacientă a murit din cauza unei pneumonii, boală care nu a fost descoperită de personalul medical de la Bagdasar înainte de operaţie şi nici după.

„Către Colegiul Medicilor din Bucureşti,

Domnule preşedinte,

Plângere

Bianca si parintii ei la botezÎmpotriva Spitalului Bagdasar Arseni, a conducerii acestuia şi împotriva echipei de medici care, în perioada 20.09.2010 – 29.09.2010, a efectuat analize şi ulterior intervenţia chirurgicală pentru craniostenoza metopică asupra fetiţei mele, Berendei Bianca-Alexandra, decedată la data de 29.09.2010, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de malpraxis şi ucidere din culpă.

Motive:

În data de 20.09.2010, m-am prezentat la spitalul Bagdasar, unde urma a se efectua analize medicale în vederea operării fetiţei mele, Berendei Bianca-Alexandra, în vârstă de 6 luni, pentru craniostenoza metopică – mi s-a indicat că perioada de operare a fetiţei trebuie să fie până la vârsta de 7 luni maxim. Iniţial am fost anunţată că urma să mă internez în data de 20.09.2010 cu fetiţa, însă ulterior mi s-a comunicat că nu o să mai fiu internată în acea zi, pentru că trebuia să facem o serie de analize în urma cărora se decidea data internării. Am primit astfel trimiteri către ORL, Oflamologie şi Radiologie în spital, precum şi indicaţii pentru efectuarea computerului tomograf în afara spitalului pe care le-am achitat din bani personali. O doamnă asistentă a venit şi i-a luat Biancăi sânge în cabinetul domnului doctor curant Iliescu pentru analize şi am plecat ulterior către celelalte cabinete cu indicaţia ca după ce primim rezultatele să ne ducem pe secţie să vorbim cu domnul doctor curant şi să stabilească data de internare.

Am făcut toate consultaţiile, inclusiv computerul tomograf. Aici nu am primit rezultatul imediat, trebuia să aşteptăm în jur de o oră, timp în care am fost pe secţie cu fata pentru a-i da domnului doctor rezultatele obţinute până atunci. Domnul doctor Iliescu nu a vrut să se uite pe ele, a zis că aşteptă să iau şi tomograful pentru a avea tot setul de analize cerut. Am aşteptat rezultatul de la tomograf, după care am revenit şi i-am dat analizele. Fără a se uita pe ele, mi-a spus să venim miercuri dimineaţă pentru internare, fiindcă în acel moment nu erau paturi libere. Miercuri, 22.09.2010, am fost internate pe secţia de Neurochirurgie 1, salonul 108, cu specificarea că în ziua urmatoare- joi, se va efectua operaţia. În cursul zilei de miercuri l-am întrebat personal pe domnul doctor curant Iliescu dacă este nevoie de medicamente pentru operaţie şi mi s-a spus că nu este nevoie decât de Surgifix, restul având în farmacia spitalului.

După vizita de joi dimineaţă (23.09.2010),  mi-a spus că nu o va opera în cursul zilei respective, urmând ca intervenţia să aibă loc în ziua următoare (vineri – 24.09.2010) specificându-mi să nu îi dau să mănânce. Vineri, după vizita de dimineaţă, mi-a spus că nu o poate opera nici în acea zi şi că cel mai bine ar fi să ne ducem acasă peste weekend, să revenim luni, mai ales că în salon erau copii bolnavi şi că în sala de operaţie au ceva probleme – infecţii şi că trebuie sterilizată sala. Am solicitat bilet de învoire sau un alt act doveditor că plecăm din spital, lucru pe care nu l-am primit menţionându-se că nu este nevoie.

Luni, 27.09.2010, ne-am întors în spital, unde nici măcar nu am avut pat până în jurul orei 14.00. Totodată, am fost anunţată să nu îi dau mâncare fetei marţi dimineaţa, pentru că urma să o operăm.  Marţi, 28.09.2010, la ora 9.00, am plecat cu Bianca către sala de operaţie şi în jur de ora 9.30 am părăsit sala, pentru că doctorul anestezist Gheorghiţă să o pregătească  pentru operaţie. În sala de operaţie am observat lucruri cărora nu le-am dat atunci importanţă: era îngrozitor de frig, chiar asistentele mi-au spus să nu dezbrac copilul de hăinuţe. Doctorul anestezist Gheorghiţă a venit în sală, a adus dosarul fetei şi a început să se uite pe analize şi m-a pus să scriu pe o foaie că sunt de acord cu anestezia şi că am luat la cunoştinţă de riscurile ei, cu toate că nu mi s-au spus aceste riscuri. L-am văzut un pic abătut şi l-am întrebat dacă totul este ok… nu  a zis nimic şi am insistat, „domnule doctor, totul va fi ok, nu?!”. Mi-a zis da, aşa trebuie să gândim. (După deces ne-a chemat în birou şi ne-a zis că avea un presentiment vis-a-vis de operaţie, de ce nu l-am întrebat nimic…dar îl întrebasem…). Tot în sala de operaţie am observat că o asistentă a adus o oală mare roşie cu capac pe care scria „sterilizate”, pe care a pus-o pe un reşou cu un singur picior, iar sub el a băgat o cărămidă. Am plecat din sală când au început să o intubeze, spunându-mi că o pregătesc pentru operaţie.

În timpul operaţiei, domnul doctor Gheorghiţă, anestezistul, a ieşit din sală de două ori, prima dată spunându-ne că este nevoie de sânge pentru a salva pacientul şi a doua oară pentru a ne cere Perfalgan şi Novocalmin. Pentru că nu le-am avut, a trebuit să mă duc să le iau.. cu toate că îmi spuseseră că nu este nevoie să am medicamente de nicio natură pentru intervenţie. La ora 14.50, Bianca însoţită de domnul doctor Gheorghiţă şi o asistentă a ieşit din blocul operator pentru a merge la terapie intesivă pentru următoarele 2 ore, pentru că li s-a părut că s-a trezit un pic mai greu din anestezie. Am insistat să rămân cu Bianca la terapie intensivă măcar peste noapte şi astfel am reuşit să rămânem acolo sub observaţie. Domnul doctor Gheorghiţă a venit de mai multe ori să o vadă, dând indicaţii să i se recolteze sânge pentru analize, analize care a spus că erau bune. La vizita de seară a venit şi domnul doctor Rizea, secund la operaţie, care s-a uitat la Bianca. I-am spus că mi se pare că în dren este mult sânge (mi s-a explicat după operaţie că tot sângele ei era în jur de 640 ml, drenul era improvizat dintr-o sticlă goală de zer fiziologic de 500 ml care era aproape jumate plină), dar a zis că este ok. L-am rugat de asemenea să îi schimbe surgifixul, pentru că nu îi stătea pe cap şi rămânea cu operaţia descoperită. În plus, pansamnetul era plin de sînge…a zis că o lasă aşa peste noapte şi în ziua următoare îl va schimba.

Dimineaţa, după vizita medicală, am fost trimise în salon pentru că Bianca se simţea aparent bine, mâncase peste noapte, încercase să se ridice, şi-a scos singură drenul gastric şi se juca. Înainte să vină brancardierul, Bianca a vomitat, am atras atenţia asistentei şi mi s-a spus că nu este nicio problemă. Am întrebat dacă este nevoie să iau eu fişa Biancăi pentru a şti ce tratamnet să-i faca în salon în continuare şi mi s-a spus că o vor trimite ele pe secţie. Astfel, am plecat la salon. Aici i s-a scos drenul şi i s-a schimbat pansamentul. Apoi a mâncat şi s-a culcat. Când s-a trezit, a început să plângă şi am chemat asistenta salonului pentru a-i face un calmant, crezând că o doare, pentru că nu i s-a dat niciun calmant sau antibiotic de la 00.00. Când a venit m-a întrebat dacă am Novocalmin şi i-am administrat unul. A avut scaun imediat şi a dat afară Novocalminul. Am chemat-o din nou pe asistentă, spunându-i că l-a scos şi că începe să aibă stări de moleşeală. Mi-a cerut Nurofen, i l-am administrat, a pus-o la oxigen şi mi-a zis s-o las liniştită că îşi va reveni, cu toate că ea dădea semne de leşin, avea o transpiraţie rece şi era foarte palidă, că este vorba de o lipotimie – dacă era vorba de lipotimie, de ce nu i s-a aplicat tratamentul corespunzător şi nu s-a căutat cauza care a declanşat această aşa-zisă lipotimie?! După ce aceasta a plecat, Bianca a vomitat şi am anunţat din nou asitenta care mi-a spus să-i administrez alt Novocalmin, fără să vină să se mai uite la ea.

La aproximativ 10 minute au venit doctorii la vizită şi domnul doctor Iliescu a remarcat starea ei, spunând că ceva nu este în regulă. De atunci ne-am plimbat efectiv între secţia de Neurochirurgie, tomograf, secţia de Neurochirurgie iarăşi şi terapie intensivă. Iniţial s-a cerut un tomograf, în urma căruia a spus că Bianca este în regulă, cu toate că ea oscila între stări de leşin şi stări de conştienţă. Înainte de a pleca nu au găsit pompa de oxigen pentru a-i administra oxigen pe drum, după un timp au găsit-o dar am plecat fără ea. Pe drumul înapoi spre salon l-am întrebat pe domnul doctor Rizea, care a fost secund la operaţie şi care ne-a însoţit către salon, despre ce stări de convulsie este vorba (medicii menţionau aceste stări înainte de a pleca către tomograf) şi mi-a spus că este vorba de convulsii epilepsice, dar că totul este sub control. Mă trimiteau să cumpăr Desitin de la farmacie, pentru că ei nu aveau, pentru a o calma. Am avut unul în salon şi i l-au administrat. Când am ajuns în salon au observant că serul fiziologic care era pus la perfuzie nu curge corect, că are bule de aer şi că de aceea nu ajunge la ea calmantul administrat anterior. I se administrase deja 250 ml ser fiziologic, iar asistenta spunea că era deja doza pentru o zi întreagă. I-au administrat intravenos o cantitate de calmant care a fost considerată ca fiind rămasă neadministrată prin perfuzie.

Atunci domnul doctor Iliescu a venit vorbind la telefon cu cineva căruia îi dădea explicaţii despre greutatea şi starea fetiţei mele. Bianca a început să se încleşteze, buzele să se învineţească şi atunci au luat-o în braţe şi au fugit cu ea către terapie intensivă, care se afla  la o distanţă foarte mare de salonul în care eram internate. Intrase deja în stop respirator şi în loc să se încerce o resuscitare prin respiraţie gură la gură, am străbătut un drum de 4-6 minute, timp în care oricum creierul suferea leziuni iremediabile. Când am ajuns la terapie intensivă cu Bianca mi-au comunicat că este în stop respirator. Au încercat să o resusciteze, dar nu au reuşit. Nu găseau padelele, nu ştiau unde sunt. Resuscitatrea manuala s-a făcut cu toată mâna, presiunea exercitată fiind foarte mare. Au pus un regitru sub ea după mai bine de 15 minute de resuscitare manuală, iar padelele au început să le caute după mai bine de 30 minute…oricum nu ştiau unde sunt… În jur orei 14.00,  pe 29.09.2010, au declarat decesul. Ulterior am aflat, în urma autopsiei, impusă prin lege, că Bianca a decedat din cauza unei pneumonii interstiţiale cu pleurezie parapneumonică, care nu a fost descoperită de către echipa de medici înainte şi/sau după operaţie.

Consider că spitalul şi echipa de medici sunt vinovaţi de decesul Biancăi, întrucât nu îmi pot explica cum aceştia au efectuat o operaţie atât de complexă pe baza unor investigaţii şi analize  incomplete, efectuate cu mai mult de o săptămână înainte de data intervenţiei chirurgicale. Mi se pare inadmisibil faptul că spitalul  nu deţinea medicamentele necesare pentru o astfel de operaţie, programată anterior. Totodată, neresuscitarea la timp, distanţele mari între salonul în care am fost internată,  tomograf şi salonul de terapie intersivă au făcut să se piardă minute preţioase în care poate s-ar fi putut salva viaţa Biancăi. Menţionez că după deces am dorit o discuţie cu domnul doctor Ciurea, şeful de secţie, care mi-a spus „Uitaţi-va în ochii mei, eu la 3 minute de când am văzut că fiicei dumneavoastra i s-a făcut rău, am părăsit spitalul”. Din aceeaşi dorinţă de a afla ce s-a întâmplat, am discutat şi cu managerul spitalului, domnul doctor Gorgan, care mi-a spus că cel mai bine era dacă copilul meu se năştea sănătos….

Solicit investigarea şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de decesul copilului meu.

Solicit reevaluarea spitalului din următoarele motive:

 • Paturile nu sunt corespunzătoare vârstei copiilor, la sugari sunt oferite paturi fără suport pe părţi, iar la vizitele medicale mamele, în calitate de îngrijitor, li se cere să părăsească saloanele fără copii şi să-i lase în paturi nesupravegheaţi, multe paturi fiind libere pe ambele părţi, astfel existând pericolul ca unii copii să cadă din pat.
 • La revenirea din permisia acordată de doctori – fără bilet de învoire – pacientul internat este obligat să stea în salon fără pat şi să aştepte cu copilul în braţe şi cu bagaje eliberarea unui pat.
 • Nu există camere pentru pansamente şi tratamente curente, acestea se efectuează în saloanele unde sunt internaţi pacienţii, în paturile care sunt libere, pe lenjerii care nici nu au fost schimbate anterior sau în cabinetul asistentelor pe o canapea unde doamnele asistente stau cu fundul în restul timpului.
 • Curăţenia în saloane este făcută doar înainte de vizita doctorilor şi atunci mai întâi se analizează vizual de către personal dacă pare curat şi dacă chiar este nevoie. Sunt zile în care nu se mătură, zile în care doar se mătură, fără a se spăla pe jos.
 • Necesarul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi susţinerea funcţiilor vitale nu este la îndemana personalului, nici măcar nu se ştie unde este pus, se pierde timp vital cu căutarea lui şi după găsirea lui nu se utilizează.
 • Nu există medicamente pentru situaţii de urgenţă, părinţii sau însoţitorii copiilor sunt trimişi să cumpere de la farmacii.
 • Resuscitarea nu se începe imediat după intrarea în stop respirator, se preferă ducerea pacienţilor în braţe până la terapie intensivă, astfel pierzându-se minute preţioase.
 • Paturile-cărucior pe care sunt transportaţi pacientii sunt foarte vechi, prezentând urme de rugină.
 • Evaluarea pacienţilor se face evaziv, se analizează doar partea care a fost supusă operaţiei, nu se analizează pacientul per total.
 • Personalul medical fumează în incinta spitalului, chiar la capătul unui salon de copii sugari.
 • Nu există sistem de sterilizare propriu pentru biberoane şi lenjerie, bucătărie de lapte specializată pentru nou-născuţi.
 • Pacienţii, indiferent de vârstă, după operaţii sunt duşi direct în saloanele din secţie.
 • Asistentele nu trec să ia nici măcar temperatura pacienţilor după intervenţii.
 • Asistentele trebuie rugate chiar şi de câteva ori să vină să se uite la pacienţi.
 • Distanţa dintre saloane şi terapie intensivă este foarte mare, drumul fiind anevoios, cu holuri pe care se desfăşoară lucrări de modernizare.
 • Grupurile sanitare nu sunt dotate cu apă caldă, igienizarea lor se face defectuos, sacii de gunoi nu sunt duşi chiar dacă sunt plini.
 • Cum este posibil ca într-o sală de operaţii sterilizarea să se facă în oale pentru mâncare, puse pe reşou?
 • Cazurile de infecţii pe secţia de Neurochirurgie 1 nu sunt rare, în acest spital existând precedente. Un caz similar este Orlando Stănculescu Cristian, care a decedat la vârsta de 9 ani, în urma unei intervenţii de hidrocefalee.

Anexez Certificatul Medical constatator al decesului”.

Plângerea este semnată de mama Biancăi Berendei, care a dorit să facă public acest caz prin intermediul Reporter Virtual doar pentru ca alţi părinţi să ştie ce îi aşteaptă atunci când caută salvare într-un spital. Mai exact, condiţiile şi riscurile la care se supun pe ei şi pe copii.

Acest articol este proprietatea Reporter Media și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

67 comentarii

 1. Catalink spune:

  Astept partea a doua a anchetei.

 2. Oana spune:

  Dar cei care ar trebui sa ia masuri nu fac nimic…CNAS-ul zice ca nu tine de ei, iar CASMB-ul zice ca nu poate ancheta furtul si lipsa de medicamente, internari fictive…toate demonstrate in cazul nostru! Si asta o am in scris de la ei…deci, cine ar trebui sa-i traga de maneca?!

 3. Tiberiu spune:

  Cred k toti treceti pe langa adevarata problema. Aceasta este subfinantarea sistemului medical. Pai daca nu sunt medicamente in farmacia spitalului nu este devina medicul, ci directorul (numit politic), casa de asigurari care admnistreaza bani (directori numiti politic) si ministerul sanatatii (Ministru numit politic).

 4. Silviu spune:

  Pacat ca banii nostri nu se duc in autostrazi (unde se fac accidente) sau spitale (unde mor oamenii)…

 5. Dana spune:

  Catalink, in ce lume traiesti? Fiecare dintre noi am trait, cel putin o data, ceea ce tu NE OBLIGI sa contestam.
  Da, oamenii acestia si-au pierdut COPILUL!!!! Nu un obiect, nu casa, nu averea, ci COPILUL. Ce fel de om esti cat sa poti folosi expresia „avea creierul PRAFFF”?
  Hmmm! Esti om?

  Asteptam noi vesti de la parintii Biancai. Nu va opriti din a lupta, va rog sa duceti lupta la capat pt copii care urmeaza sa ia contact cu lumea aceasta. Daca e nevoie de sprijin… nu ezitati sa ni-l cereti, aici pe Reporter Virtual. Cu cat le vom gasi scuze acetor uciagasi cu atat mai mult ne vor trata cu nepasare. Numai strigand ii vom trezi la realitate, la responsabilitatea pe care si-au asumat-o alegand acaesta meserie. Nu este o meserie obisnuita, adevarat. Daca nu sunt in stare, sa plece, sa lase pe cei care trateaza cu responsabilitate.

  Catalink, daca medicii simt greutate la o garda de 24 de ore isi pot alege oricad alta meserie pe care o pot face fara sa omoare!

 6. akri spune:

  O cunostinta a avut copilul de un an si trei luni internat intr-un spital din Bucuresti. printre alte analize s-a facut si un CT. la externare a primit doar biletul de iesire din spital. mama copilului vrea sa afle si o alta opinie si a cerut o copie dupa CT. I s-a refuzat acest lucru. I s-a spus ca trebuie sa aduca ordin judecatoresc daca vrea copia. E normal asa ceva, de vreme ce aceste analize sunt platite de noi, in fond si la urma urmei.

 7. Elena P spune:

  N-am niciun pic de mila fata de incompetenta , nesimtire si ignoranta !Art .178 alin. 2 cod penal arata clar : ” uciderea din culpa , ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii , ori pentru efectuarea unei anume activitati , se pedepsete cu inchisoarea de la 2-7 ani ” E CLAR ???…Eu cand mi-am operat copilul de apendicita , a trebuit sa fac scandal ca sa ma lase sa stau langa el cand l-a scos din operatie cu frisoane si vanat tot ! Nici macar o patura nu au pus pe el CA N-AVEAU , am adus eu din alt salon , desi se invinetise si era inghetat . Numai ca eu eu le-am zis ca-s avocat , si le-am pus in vedere ca le fac plangere penala direct , daca fiul meu pateste ceva ! In clipa urmatoare m-au lasat sa stau langa el si sa-l ingrijesc , si a fost ok , dar se uitau la mine ca la zmeu !In Romania trebuie sa-ti ceri drepturile cu scandal ca sa le obtii ! Iar locul medicilor incompetenti e la inchisoare daca au ucis din culpa , sau exluderea din profesie a celor care au produs prejudicii pacientilor. La luat spaga sunt in general cooperanti medicii, putini dintre ei sunt si oamneni cu suflet , din pacate.NU MAI ACCEPTATI NICIO MIZERIE MEDICALA ! AVETI DREPTURI OAMENI BUNI !

 8. […] de părinţii lui Alexandru. Cazul vine la scurt timp, după ce Reporter Virtual a scris despre tragedia prin care a trecut familia Berendei, care spune că personalul de la Bagdasar este vinovat pentru […]

 9. […] 2010 • Vizualizări: 16 • 0 comentarii • Scrie o replică! Dacă citeşti acest articol (ca medic, ar trebui să-l citeşti cu atenţie), ţi se rupe inima. Alături de fotografii, tonul […]

 10. anonim spune:

  Dna Maya, de ce nu faceti reclamatie in acest sens catre autoritati? De ce nu va uniti fortele cu acesti parinti sau cu altii in aceasta situatie pentru a incerca sa atrageti atentia cuiva?

 11. nana_duval spune:

  sper ca parintii Biancai sa ramana uniti si sa aiba puterea sa accepte realitatea…
  am avut si eu un caz, cu un adult, dar cand m-am interesat cam ce ar trebui facut si care ar fi rezultatul, m-am lasat pagubasa pentru ca iti pierzi sanatatea mentala si despagubirile sunt infime, in comparatie cu pierderea survenita…viata nu poate fi platita cu bani…!

 12. MAYA spune:

  EU AM AVUT COPILUL INTERNAT LA NEUROCHIRURGIE LA PROF CIUREA SI ESTE EXACT, DAR EXACT !!!!, CUM A DESCRIS DOAMNA PERSONALUL SI CONDITIILE- NICI NU SE UITA LA PACIENTI, AL MEU AVEA 2 (DOUA) LUNI SI STATEA IN SALON DE ADULTI. HABAR NU AU PEDIATRIE MEDICII DE ACOLO… COPILUL AVEA CRIZE OCULOCEFALOGIRE… SI EI IMI ZICEAU CA NU FOCALIZEAZA.. I-AU PUS PERFUZII UNUI BEBELUS DE 2 LUNI CU NaCL SI PANA DIMINEATA ARATA COMPLET DIFORM SI UMFLAT LA FATA,LA CORP.. DUPA CARE DIN CAUZA CONVULSIILOR SI VARSATURILOR DE LA EDEMUL CEREBRAL I-AU DAT METOCLOPRAMID COMPLET CONTRAINDICAT LA COPILUL DE 2 LUNI.. S-A IMBOLNAVIT DE ENTEROCOLITA IN SPITAL, NICI NU AVEAM UNDE SA-I PREPAR LAPTELE PRAF , AVEA SCAUNE HEMORAGICE SI SUPLIMENTAR .. A FACUT SI BRONHOPNEUMONIE DE LA DRUMURILE PRIN CURENT PANA LA LABORATOARE … A INTRAT IN FINAL IN COMA./. SI PROFESORULUI CIUREA TREBUIA SA -I DAU IN FIECARE ZI BANI LAOLALTA CU TOATE MAMICILE SI PACIENTII DE ACOLO…SI MA DADEA AFARA CAND VENEA VIZITA…NU A EXAMINAT O SINGURA DATA COPILUL.. CAND A CONSTATAT CA E PE MOARTE COPILUL SI INTRASE IN COMA A CATADICSIT SA CHEME O AMBULANTA SA-L DUCA LA UN SPITAL DE COPII CU TERAPIE INTENSIVA… SUNT NISTE CRIMINALI CU DIPLOMA ASTIA, NESIMTITI SI INCOMPETENTI CARE PENTRU CIUBUCUL DE FIECARE ZI ISI SFIDEAZA SI OMOARA CU ZILE DIN NEGLIJENTA PACIENTII…

 13. Anechitoaei Ana-Cristina spune:

  Sunt trup si suflet alaturi de tine,pt pierderea suferita. Dumnezeu sa te intareasca in tot ceea ce faci,in lupta cu tot sistemul acesta” bolnav”..Cum putem lua legatura? Sunt fosta ta colega de camera din C3 (Cristina Anechitoaei)..Astept orice veste de la tine,sa putem comunica.

 14. Mario spune:

  Domnilor Kill Bill si catalink, voi sunteti normali la cap? Cum puteti sa invartiti cutitul in rana si asa groaznica a unei femei care si-a pierdut copilul? Cum puteti sa-i spuneti ca e vinovata de moartea copilului ei? Cum puteti sa-i cereti unui om fara cunostinte medicale sa-si dea seama daca un copil este bolnav? Nu pentru asta exista medici? Ce importanta are daca a dat spaga sau nu? Daca a dat, a facut-o pentru ca stie ca altfel nu se uita nimeni la tine in cele mai multe dintre spitalele din Romania (si femeia vorbeste de un anume spital, de un caz concret, nu a condamnat toti medicii si toate asistentele din tara asta). Nu va doresc sa cunoasteti durerea unui parinte care isi pierde copilasul dupa ce i-a urmarit cu speranta primul zimbet, primele silabe, primele… multe alte chestii cu care ‘cucereste’ lumea un bebelus. Sunteti capabili de compasiune oare sau ati devenit deja niste masinarii care se cred foaaarte destepte? Pentru ca daca sunteti niste masinarii, va spun sigur ca e doar caroseria de voi, nici aia de prea mare calitate. Comentariile voastre imbecile nu ajuta pe nimeni – de ce nu le tineti pentru voi? Condoleante parintilor care au trait tragedia asta, fiti puternici si nu ii ascultati pe toti impotentii care isi dau cu parerea. Singura voastra „vina” este ca v-ati nascut in Romania!

 15. Stefania spune:

  Pt CatalinK,
  In orice tara occidentala o persoana nu devine medic decat daca este si se simte foarte pregatita. De aici si pana a spune ca, un doctor este si el om si ca ii est epermis sa greseasca, scuza-ma te rog dar gresesti. Daca tu ai impresia ca acestuia ii este permis si acceptat sa greseasca pai hai sa schimbam numele tarii cu unul a unei tari din Africa. Daca nu esti sigur, esti incompetent ceea ce multi doctori sunt in Romania, esti arogant si crezi ca le stii pe toate nu ai ce cauta in spital. PUNCT! Acesta din urma, s-ar putea consulta cu alti specialsiti si deci a trage o concluzie mult benefica pacientului numai ca vezi tu multi dintre ei nu au nici curajul de a admite ca sunt depasiti intelectual.
  Cat despre spaga, ohooooo fostul director Ciurea de la Bagdasar inca dinainte de anii 2000 pt ca era medicul specialist pe intregul etaj (neurochirurgie pediatrica) primea si avea asteptari la spaga de zeci de milioane.
  Eu in 2008 am avut parte de 2 experiente total deferite, una la Rm Valcea in care doctorii erau plini de aroganta si multa prostie ca sa nu mai zic nepasare si dupa mult scandal si insistente am mers la Floreasca unde am fost placut surprinsa de o atitudne mult grijulie fata de pacient si profesionalism si fara a da spaga, de altfel nu cred in asta si ma surprinde sa vad ca romanii au tiparit pe creier oarecum ca fara spaga nu poti face nimic in tara.
  Si de vina pe langa faptul ca sunt fonduri putine sunt cei care manageriaza spitalele care risipesc banii pe nimicuri.

 16. linca dorina spune:

  Deci,toti doctorii sunt niste spagari si cand fac aceasta afirmatie am argumente bine delimitate,pentru ca am trecut si eu prin acceasi tragedie prin care a trecut si doamna Berendei,cat si despre profesionalismul dumnealor care lasa de dorit mult de tot ,si ma refer la doctorii din spitalul Bagdasar Arsenie care efectiv nu sunt decat niste criminali,calai,ucigasi in serie,si vreau sa le dau si numele acestor asa zisi”doctori”.Profesor Ciurea Vlad care e si seful de la sectia de neurochirurgie de la etajul 1 ,si care habar nu are ce inseamna o operatie de extirparea a unei tumori pe creier , si cand afirm
  aceasta am dovezi si martori si multi,multi parintii carora le-au murit copii in conditii suspecte in acest spital.Credeti-ma ca nu exista nici un pacient operat de dansul pentru extirparea unei tumori pe creier care sa fi supravietuit pe termen lung,nu exista,si cei care au scapat, dupa operatie ,au dezvoltat diferite infectii ,septicemii,meningite,in final decedand si acestia .Pana la urma dansi nu fac decat niste biopsii la tumori si nici acestea facute cum trebuie de laboratorul de anatomie patologica,condus de dr.Mihai Lisievici,care dansul pune diagnosticul de tumori benigne[necanceroase],la tumori maligne[cancer], ulterior bolnavul descoperind adevaratul diagnostic refacand analiza in alt laborator din Bucuresti.Eu as indruma pe toata lumea care doreste sa se opereze la spitalul Bagdasar ,sa mai consulte si alt spital si aici vorbesc de persoanele adulte ,pentru ca din pacate ,copilasi sunt victime sigure ale spitalului Bagdasar.Sa-i enumar pe toti doctorii calai din spitalul Bagdasar;dr.Iliescu Adrian,dr.Tascu Alexandru,dr.Talianu Dacian.

 17. Ionel spune:

  Sincere condoleante familiei.

  PS. Domnule Lovin, va rog, daca se poate, in astfel de cazuri, temperati comentatorii care denota orice urma de sensibilitate cu privire la subiect. Atat Catalink (in mod evident un medic absolut penibil) cat si KillBill care continua cu intrebarile despre spaga. Nu sunt eu in masura sa va spun cum si pe cine sa moderati, insa nu uitati ca e vorba de niste oameni care sufera enorm in acest moment. E ca si cum la slujba de inmormantare, in Biserica, un grup de oameni vorbeste tare despre greseala parintilor si a copilului decedat.

 18. spaga spune:

  spaga scrie pe iliescu si ciurea
  daca nu dai spaga mori la bagdasarrrrrr

 19. Kill Bill spune:

  Asa cum spuneam SPAGA este deja informatie genetica la romani, iar daca cineva este inversunat impotriva acestei practici si o condamna, restul ies la atac, le-ai lezat „integritatea morala”. Si sunt cei care chiar o practica, fie o dau, dar mai probabil o primesc.

  Tiberiu, sunt de varsta ta, am doi copii de varste foarte apropiate, nascuti in Bucuresti la spital de stat, fara nici o interventie, fara nici o letcaie data. Nici una. Au fost cateva impedimente din partea personalului, dar doar la primul copil. La al doilea copil totul a decurs ideal, in acelasi spital de stat din Bucuresti.

  Unul dintre copii, a fost „diagnosticat” cu o mica malformatie la inima si am fost sfatuit sa merg la clinica privata a respectivului doctor pentru ai pune stent („nu e foarte grav, dar e mai bine asa”). Un alt doctor, dezinteresat material, mi-a spus sa astept un an si se va rezolva de la sine. Ceea ce s-a intamplat. Este perfect acum.

  O cunostinta a intentionat sa se opereze la un „profesor conferentiar” de la Coltea ( un rinocer, si la propriu si la figurat ). Acesta a conditionat operatia de spaga, mintind ca analizele erau impotriva operatiei. Am reprogamat operatia in doua zile, la alt spital cu o tanara doctorita, abia iesita din rezidentiat. Analizele erau bune, totul a decurs perfect. Nici o letcaie data.

  Si as mai avea cateva exemple de tratamente corecte in spitale. Dar toate au un numitor in comun. Persoanele acelea stiu sa-si apere drepturile si stiu sa vorbeasca asa cum impune situatia in acel moment.

  Incercati sa-i spuneti unui doctor care va conditioneaza, ca in urmatorul an unul din plicuri va fi cu bani marcati cu SPAGA. Flagrant se numeste operatiunea. Cu dedicatie din partea mea. Stiti ce reactie are in secundele urmatoare? De teama. Teama ca are in fata un om care stie ca e pe cale sa i se faca o nedreptate si stie ca va reactiona asa cum e normal.

  Numai in Romania cezariana este o optiune, in strainatate este o necesitate. De ce? Pentru ca doctorii sa primeasca spaga mai grasa.

  Sunt doctori care primesc sume astronomice ca sa „scoata” copilul din mama intr-o anumita zi, o anumita ora si minut, doar pentru ca diagrama astrala a micutului sa fie perfecta. Asa i-a sfatuit astrologul pe parinti, sa-i fie astrele aliniate perfect….

  Am fost la urgenta de zeci de ori. Am vazut multe. Am asistat ( doar cateva minute ) la un transplant de inima. Am stat la sprit cu doctori considerati exceptionali. La doua noaptea, fiind beti plecau acasa cu scuza ca ” maine la 7 tai niste oameni si nu cred ca ati vrea sa fiti in locul lor”…..

  Va lamentati de sistemul nostru bolnav generalizat, dar chiar voi il sustineti. Inclusiv tu Tiberiu. Vi se pare incredibil cand cineva rezolva lucrurile pe cale normala. Nu e comod deloc, dar asa este normal.

  Eu nu pot altfel.

  Suntem un popor de oameni marunti, meschini si ipocriti.

  Cu riscul ca ma repet, mai spun odata: meritati tot ce vi se intampla.

 20. akri spune:

  Eu zic sa-l ignoram pe Kill Bill. E clar ca e bolnav psihic si nu are rost sa ne punem mintea cu el.

 21. oana_a spune:

  In primul rand, condoleante parintilor Biancai.
  Apropo de ce zicea Catalin legat de faptul ca mai degraba primesc brancardierii bani decat doctorii, va pot confirma lucrul asta din proprie experienta. M-am internat intr-un spital de stat acum 2 saptamani, medicul care m-a operat nu a vrut sa-mi primeasca plicul cu bani, desi am insistat si inainte, si dupa operatie, asistentele au fost destul de binevoitoare, veneau cand le chemam sa-mi schimbe perfuzia sau sa-mi administreze calmante si imi raspundeau la intrebari fara sa se arate deranjate – iar dintre toate asistentele care au fost de serviciu in perioada in care am fost eu spitalizata doar uneia singure i-am bagat in buzunar 5 lei -, singurii care au fost expliciti in dorinta de a bea si ei „un suc” au fost brancardierii. Am considerat insa ca banii „de suc” si-i merita din plin pt ca au fost cam singurele persoane care au reusit sa ma binedispuna in acea perioada.
  Din pacate, ma tem ca sunt unul dintre putinele cazuri care au beneficiat de atentia neconditionata de spaga a medicului. Personal, n-as avea niciun regret sa-i dau bani medicului si sa ma faca bine, dar sa dau si sa nu vad nicio imbunatatire sau sa ma „strice” mai rau decat eram, asta mi se pare strigator la cer.
  Iar cand ai o suferinta care nu-ti da pace, consider ca nu-i momentul sa bati obrazul medicilor care primesc spaga. Evident ca nu-i moral si contravine juramantului lui Hipocrat, dar eu una as da orice sa-mi treaca durerea, asta presupunand ca as renunta chiar si la placerea de a o face pe lupul moralist

 22. […] prima parte a cazului Bianca Berendei, fetiţa de şase luni care a murit la Spitalul Bagdasar, iar părinţii acuză personalul de […]

 23. Kill Bill spune:

  Domnilor si doamnelor care promovati si propovaduiti spaga si practica acesteia ca o necesitate absoluta pentru un tratament corect in spital (si nu numai), meritati din plin tot ce vi se intampla.

  Am o curiozitate: cand iti nasti copilul cu spaga, ti-l omori cu spaga, oare-l ingropi tot cu spaga ?

  • Tiberiu Lovin spune:

   Kill: Nu te supara ca te intreb: cati ani ai? ai un copil? dar o ruda bolnava? n-ai dat niciodata spaga la spital (asta inseamna ca n-ai fost)? Vorbim dupa ce-mi raspunzi la intrebarile astea.

 24. Cosmina spune:

  Kill Bill: tu ai o problema cu spaga???tu n`ai dat niciodata?eu refuz sa cred…sau probabil tu sau familia ta n`a avut nevoie niciodata de spital sau de medici??? va veni o zi cand vei alerga si tu pe holurile spitalelor noastre de stat cu copilul tau in brate so toti iti vor inchide usile in nas pt ca esti mandru ca esti roman si tu lupti pt o cauza mai nobila decat viata copilului tau…si anume SA NU SE MAI DEA SPAGA!!!din punctul tau de vedere e mai importanta aceasta cauza decat viata proprilui tau copil!!!

 25. Citesc si ma oripilez, o cunosc pe doamna Berendei, cand eram mici ne jucam impreuna si era cea mai buna prietena a mea. Este un om care nu cunoaste minciuna, a muncit si luptat mereu pentru principiile ei, a fost si este o fire independenta si puternica.Sa va fie rusine celor ce o acuzati de unele fapte necunoscand-o! Oana sunt alaturi de tine,nu lua in seama ce spun acesti straini care nu te cunosc, ma rog sa-ti dea Dumnezeu putere si sa nu te lasi…sa lupti mereu si sa fii o invingatoare asa cum te stiu! Numai bine a ta veche prietena Carmen!

 26. Cosmina spune:

  Catalink: ai copii acasa?sti ce inseamna sa aduci pe lune un copil?sa te chinui in sala de nasteri cateva ore bune…dar sa sti ca merita acele chinuiri?si nu neaparat sa aduci tu pe lume…ci doar sa fi tata…sa auzi cum te striga copilul tau „mami sau tati”…cand o sa traiesti acest sentiment atunci sa vad daca mai ai tupeul si nesimtirea sa`i acuzi pe oana si liviu. si spaga toata lumea da in ideea sa te ajute cum trebuie pt ca altfel mori pe holurile spitalelor fara sa te bage in seama (vezi filmul „moartea dlui lazarescu”). si daca ai ajuns tu sau prietenul tau urgentistu…k bianca nu mai avea nici o sansa cum sustii tu…dar analizele nu spuneau asta….de ce marii medici cu multe diplome n`au stiut`o???
  oana si liviu sincere condoleante!!!

 27. akri spune:

  Eu cred ca dumneata ai o problema psihica grava. Mai lipseste putin si ii spui bietei femei ca foarte bine ca i-a murit copilul, sa se invete minte ea si altii ca ea. Adica tot stau si ma intreb cum de se face ca din astia ca tine nu cad victime „sistemului” ca sunteti muuulti si faceti umbra degeaba pamantului. Cat despre copiii de tigani, stai linistit ca de fiecare data cand se interneaza unul, se vine cu satra si au prioritate imediat ca tremura toti in fatza lor. Nu mai vorbim ca nu plateste unul asigurari de sanatate. Iar noi cand ne ducem copiii la spital, daca nu avem tupeu sa scuipam pe nimeni intre ochi, suntem trimisi la plimbare si obligati sa platim analize, tratamente si mai stiu eu ce.
  Nu mi se pare normal sa iei zeci de mii de euro din banca sa fugi de urgenta cu copilul la operatie in strainatate cand aici din munca ta, platesti asigurari. Iti spun asta pentru ca eu am luat mii de euro din banca sa imi operez copilul in strainatate. Si mi se pare si astazi nedrept ca trebuie sa stau sa ma gandesc de doua ori inainte de a cumpara lucruri necesare pentru casa sau chiar pentru copila, ca uneori trebuie sa strang tare cureaua ca sa pot sa-i cumpar medicamente sau sa-i fac tratamente. Si ma revolta nesimtirea ta, mi se pare strigator la cer faptul ca existi si ca probabil mai sunt si altii ca tine care aveti tupeu sa judecati niste parinti disperati. Si crede-ma ca in ciuda faptului ca am platit mii de euro pentru operatia copilului, s-a profitat de disperarea noastra si ni s-a cerut si spaga pe langa. Numai ca i s-a spus „fee” si am dat-o pentru ca eram la mama dracului si nu mai aveam energie sa ne luptam.Ce ai sa spui acum, ca nu am mers destul de departe? Nu ma simt datoare sa iti dau explicatii multe. Vezi tu, creierul unor parinti disperati nu functioneaza normal. Iti doresc sa ai posibilitatea in viata asta a ta mizerabila sa intelegi pe acesti parinti fara sa fii nevoit sa treci printr-o experienta ca a lor. Iti soresc asta, nu din inima, ci din ratiune pentru ca daca ti-as ura tot ce imi dicteaza inima acum, te-ai simti probabil foarte jignit.

 28. shpaga spune:

  @Catalink: si pentru ca sunt roman, din natia pe care o critici, daca ai copil (copii) iti doresc macar sa treci prin frica aia si momentele alea cumplite prin care au trecu amaratii astia 2 al caror copil s-a stins in bratele lor…

 29. Kill Bill spune:

  Domnilor, spaga pe care obuisnuiti sa o venerati practicand-o in continuare nu va rezolva problemele din spitale. Medicii care o iau nu ar da o letcaie din buzunar pentru un medicament de cativa lei pentru vreun micut pacient.

  Atunci ce rost are ? Va simtiti mai „barbati”. Va simtiti mai „parinti responsabili” ? Da ? Atunci faceti un credit ipotecar urgent, luati cateva zeci de mii de euro si la urgenta in strainatate, ca doar copiii sunt „lumina ochilor vostri”. Dar sunteti prea ipocriti si mici ca sa actionati civilizat.

  Doamna Oana, dar daca in acelasi spital, la aceeasi ora la care ati sosit D-voatra cu fetita ar mai fi fost un alt copil, de tigan sa spunem, in stare si mai grava decat Bianca care ar fi trebuit sa aiba prioritate, si ar fi fost amanat pentru ca parintii ei nu au putut „da”, iar D-voastra v-ati facut „datoria de parinte” si ati intrat in fata. Iar copilul de tigan ar fi murit doar pentru ca ati luat fata cu spaga.

  V-ar fi mustrat constiinta ? Ma cam indoiesc, sincer. Nu aveti curajul sa raspundeti la nici o intrebare legata de spaga.

  Doamna Oana, mama a Biancai, iata situatia ce o vad: cred ca Bianca a murit pentru ca o multime de romani sustin un mediu corupt in spitale, care de altfel nu le rezolva probemele profesionale ale medicilor. Bianca a murit datorita sistemului corupt mentinut si ridicat la rang de „datorie morala” numit „spaga la doctor”.

  Pacat ca nu-i va fi ridicata nici o statuie micutei, decat poate una mica in sufrageria D-voastra. Inutil !

  Spaga va omoara, indirect. On popor bolnav. Vor mai trebui sa moara cateva mii de copii, probabil,pana se va indrepta ceva.

  Intrebarea este, copiii cui vor urma?

 30. Agent008 spune:

  Mda, padurea si uscaturile. Ce se intampla insa cand padurea e atat de uscata incat nu mai raman in ea decat cativa copaci stingheri care sa produca oxigen?
  Sanatatea in patria noastra iubita? Saracie, incompetenta, neglijenta, fusereala si multa, multa nesimtire. Si, intr-adevar, cateva dovezi de profesionalism

  adevarat. Putine si izolate, dar exista.
  Iata alt caz (din fericire, nici pe departe atat de grav ca al familiei Berendei, alaturi de care sunt sufleteste):
  – pe 23.09.2010, cu 4 zile inainte de termenul estimat de ginecolog, sotia mea, gravida in luna a 9-a, simte „ca-i vine” si observa o usoara sangerare.

  Mergem la Maternitatea Odobescu Timisoara, la internari. Vine un pustiulica care zice ca e medicul de garda (pardon, „domnu’ doctor de garda”) si o

  consulta. Zice ca sa mergem acasa ca-i alarma falsa, ca nu-i nimic, ca nu are nicio dilatatie. Habar n-am daca scrie ceva prin vreo fisa sau nu. Mergem

  acasa.
  – pe 25.10.2010, sotia simte iar „ca-i vine”. In plus, are puseuri de febra si o stare generala „pleostita”. Mergem din nou la aceeasi maternitate, se

  interneaza si, dupa cateva ore, se naste Mihaita. Mihaita are 3.9 kg dar nu primeste decat 8 la scorul APGAR. In fisa se scriu motivatii socante pentru noi,

  „civilii”: hipoxie, lichid amniotic cu miros fetid, membrana rupta, resuscitare. Lui Mihaita si sotiei mele li se iau probe de sange care se trimit la

  laboratorul maternitatii (corect, s-a respectat procedura pentru situatii de genul asta).
  – 26.09.2010 Daca va inchipuiti ca noi am stiut tot ce s-a intamplat la nastere si dupa, gresiti. Nimeni nu a spus nimic. A doua zi dupa nastere, sotia se

  muta in salon (destul de curat si de bine amenajat, e drept) si se intreaba de ce nu i se aduce copilul spre alaptare. Nu indrazneste sa deranjeze vreun

  cadru medical cu intrebari stupide. Cand vin eu in vizita de dupa-amiaza, ne luam inima in dinti si intrebam asistenta (pardon, „doamna asistenta-sefa”) ca

  de ce nu ni se aduce copilul. Ii raspunde nevesti-mii: „Care-i a tau, 200?”. Imi venea sa zic „Nu 200 ci Mihaita, vaco!”. „Pai cum, nu stii? E sus la

  prematuri c-a avut probleme.” Indraznim sa mai deranjam intreband ca ce probleme si ca de ce nu ni s-a spus si noua. Ni se explica, cu o falca-n cer si

  una-n pamant, ca e de datoria lehuzei sa urce, cu perfuzia dupa ea, doua etaje (de cladire veche, in regim de 4.1m/etaj) ca sa se intereseze de soarta

  nou-nascutului, ca personalul medical n-are timp sa umble dupa toata lumea. Apoi ne spune pe care „doamna doctora” s-o cautam ca sa stim si noi ce se

  petrece. Clar, aceasta asistenta nu va primi spaga de la noi. Evident, „doamna doctora” nu este momentan asa ca primim, de-abea pe seara, de la alta „doamna

  doctora”, update-ul: Mihaita nu e, fireste, prematur, dar il tin la prematuri ca acolo au mai mult personal care sa-l supravegheze. Insa in Mihaita se baga,

  preventiv, antibiotice cu spectru larg, in asteptarea rezultatului analizei de sange. Sotia primeste si ea Ampicilina. Pe Mihaita nu-l putem vedea inca.
  – in 28.09.2010, adica dupa 3 zile, aflam rezultatul analizei nr.1: cica Mihaita „prezinta infectie cu stafilococ coagulazo-negativ” iar sotia are

  „stafilococ aureus”. Evident, ne speriem. Caut pe net: e un stafilococ care iubeste acele scule primitive de tortura numite „instrumentar medical” si se

  transmite pacientului in cazul procedurilor medicale invazive executate cu instrumentar nesterilizat. Hopa! Doctorita pediatra are totusi dubii. Ca in

  bancul ala cu „votca bei, cazacioc stii, da’, totusi, io rus negru n-am mai vazut”, starea clinica a lui Mihaita contrazice flagrant rezultatul analizei:

  mananca de rupe, doarme, face caca corect si nu prezinta niciun fel de simptome de infectie. Nu i se mai administreaza antibiotic dar i se mai ia sange o

  data. Si mamei lui. Nu ne lasa sa externam bebelusul. Doctorita pediatra imi face impresie buna. Nu stiu cat e de competenta, nu sunt in masura sa-i evaluez

  competenta, dar pot sa observ ca e grijulie si precauta desi n-a primit inca nicio spaga. Cred ca asta e cheia pentru un sistem sanitar decent: atitudinea.
  – 02.10.2010 – laboratorul-minune livreaza rezultatele de la anliza nr. 2: cica in Mihaita colcaie stafilococii in continuare! Dar mami nu mai are nimic. In

  acest timp, bebelusul mananca de rupe si ia in greutate. Face si icterul de rutina, dar foarte usor. Inca nu ne externam iar mami nu mai ia antibiotice si

  alapteaza. Lui Mihaita i se mai ia sange o data iar doctorita are o sclipire de geniu si-l pune pe tati (adica eu) sa duca sticluta cu hemocultura la alt

  laborator, cel al Spitalului Pediatric Louis Turcanu Timisoara. In anul de gratie 2010, cand exista microscoape electronice prin care vezi cum umbla

  electronul pe orbitalul sp4, in patria noastra draga, ca sa identifici niste bacterii, tre’ sa dai cu zeama intr-o sticluta si sa astepti 2000 de ani sa se

  coloreze! Doamna doctora imi zice ca sa nu cumva sa scutur sticluta in masina. Ca in filmul cu Yves Montand in care el era sofer de camion si trebuia sa

  transporte o tona de nitroglicerina, asa acopar eu cei 2 km distanta, mergand cu 20 km/h (noroc ca era sambata si nu era trafic mare) si tinand sticluta in

  buzunarul de la piept. Ajung la laborator si predau sticluta unei tanti cumsecade care deja fusese instiintata. Tanti imi explica cum ca o vor tine mai

  multe zile decat de obicei ca sa vada daca se coloreaza. In timp ce vorbeste, tine sticluta ridicata spre lumina si o scutura, uitandu-se in ea! What the

  f*ck?!
  – 05.10.2010 – Mihaita si Mami vin acasa! Se pare ca doctorita incepe sa-si piarda credinta in Sfantul Laborator si ne da externarea. Mai ales ca Mihaita se

  incapataneaza sa se simta bine si sa manance la greu. Bebelusul se externeaza cantarind 4.25 kg!
  – 06.10.2010 – primim rezultatul analizei nr. 3: cica in Mihaita stafilococii si-au facut deja orase si folosesc globulele albe pe post de trenuri de mare

  viteza. In stadiul asta ar cam fi trebuit ca Mihaita sa aiba febra cu o temperatura de 5000 de grade Celsius. Dar el nu si nu! Incep sa-mi pierd si eu

  credinta in Sfanta Medicina (si in slujitorea sa, Sfanta Microbiologie) si, nemaicrezand, cercetez (a se citi „imi pun intrebari”): da’ daca vitele alea de

  asistente au contaminat proba „upon prelevation”? Da’ daca recipientele lu’ Peste au fost contaminate din fabrica sau chiar „spalate” si refolosite in

  maternitate? Da’ daca prostia e mai tare dacat stiinta? In patria noastra imbecila, totul este posibil, mai ales in Sanatate! Drept pentru care am obtinut o

  trimitere la o doctorita draguta si cumsecade de la „Louis Turcanu” care l-a luat pe Mihaita la puricat: eco, plamani, alea-alea (care sunt OK) si din nou

  hemocultura! De data asta prelevata de personalul si cu instrumentarul din „Louis Turcanu”. Asteptam…
  – 12.10.2010 – vine rezultatul de la analiza nr. 4. Si rezultatul zice ceva de genul „n-are ba nimic copilu’, da-va dreak’ de paranoici; proba e complet

  sterila”. Evident, sarim in sus de fericire.
  Acum, la o luna de viata, Mihaita cantareste 5.4 kg iar noi ne sfatuim cum sa facem ca sa-i mai domolim apetitul…

 31. zuza G spune:

  Doamne Maica Domnului!!!! Sunt fara cuvinte! Cunosc si eu un medic care lucreaza acolo si imi spune cu ce greutati se confrunta si in ce mediu se petrec operatiile, cata lipsa de igiena, echipamente si medicamente este! Revoltator!!!!!!!!!!!!!! Si cretinii care ne conduc si-au majorat bugetul cu 30% !!!!

 32. CS spune:

  Cand e vorba despre cineva apropiat, si mai ales despre copilul tau, banii nu au nicio importanta. II dai pentru ca vrei sa fie bine si medicii sa-si dea interesul. Ai face orice. Nu-mi pot imagina decat in mica parte, probabil, durerea pe care o simti cand iti pierzi copilul. Si ma uit la puiul meu si ii multumesc lui Dumnezeu ca e sanatos, si ma rog sa nu fie vreodata bolnav.

 33. ms spune:

  rateuri, nu stiu cum am scris rate-uri

 34. ms spune:

  Am stat si eu o saptamana cu bebe in acel cosmar de spital. Confirm cele declarate de biata mamica. Era o cocina de spital, in care nu ti-ai fi imaginat ca se fac operatii la cap… igrasie in saloane, frig (noi am adus calorifer de acasa), mizerie, muuulta nesimtire si tratament inuman dim partea „marelui” profesor sef de sectie. Si noi am adus desitin de acasa, pe care il procuram cu greu de la farmacie pentru ca nu aveam reteta…

  Multi dintre copiii internati acolo erau cu lovituri la cap, cazuti din leagan, carut, etc (ca si noi). Cand venea vizita, intr-adevar trebuia sa iesi din salon si sa lasi copilul nesupravegheat, cateva minute (suficient ca un copilas sa cada din nou din pat, evident pe ciment) cat dura vanzoleala pt evacuare insotitori, intrare echipa medicala.

  Noi aveam copilul foarte mic – de 3 luni si de aceea m-au lasat in salon in timpul vizitei. Asta nu inseamna ca „marele” profesor nu m-a facut cu ou si cu otet pt ca am stat cu copilul sprijinita pe marginea patului si nu ca la armata, in picioare… Abia gasisem o pozitie comoda de tinut copilul in brate, cu sprijin pe perna, fara sa ating copilul in zona fracturii de la cap… Dar pt acel profesor, nu era important pacientul – sa se simta cat de cat bine in infectia aceea de spital.

  Noptile – un chin, pentru ca nu aveai cum sa dormi intr-un pat de o persoana cu un copil, de care trebuia sa ai grija sa nu il atingi la cap si sa nu cada din pat. Dar problema asta cu insotitorul copiilor in spital este valabila in orice spital din Romania. Nu exista conceptul de „insotitor” pentru copil, in afara de maternitate (am fost in mai multe spitale, chiar si de copii). Doar daca ai norocul sa fie un pat liber in salon, sa te poti intinde un pic si sa fie copilul la varsta la care sa il poti lasa singur in alt pat. Macar la spitalele de copii, medicii sunt constienti de importanta parintelui pt copil si nu te dau afara din salon si nu te streseaza cu tratament militar.

  Cat despre medici, cred ca mai sunt si medici buni. Dar, dupa o saptamana petrecuta acolo, senzatia mea este ca operatiile la cap sunt o chestie de noroc, din care putini au sansa sa ramana intregi.
  Noi am avut noroc si am scapat fara operatie.

  Experienta mea cu dr Iliescu a fost foarte ok (profesional si uman). Dar cum spunea sotul meu, „daca stai in cocina, nu ai cum sa nu te umpli de rahat”. Asa ca in conditiile alea de lucru, nu ai cum sa nu ai rate-uri. Si din pacate acolo, rate-uri inseamna vieti de oameni.

  Este bolnav sistemul. Ca in „Moartea dlui Lazarescu”. Ai acolo senzatia ca poti arata pe cineva cu degetul? Nu,fiecare cadru medical avea propria problema, circumstanta, drama. Dar tot contextul mediului, al sistemului duce la o detasare, dezumanizare a personalului medical si in final la drama pacientului.

  Acum „sistemului” ii si convine sa se dea vina pe sistem, pentru ca de fapt nu este pedepsit nimeni si nu se mai ia nicio masura. Cei de jos nu sunt vinovati pt ca sistemul e de vina, iar conducerea nu isi poate asuma nimic – pt ca „este vorba de o mostenire grea, lipsa de fonduri, care nu pot fi rezolvate peste noapte”. Deci nu facem nimic…

  Condoleante parintilor. Este infiorator sa iti pierzi copilul.

 35. Elena spune:

  Stimate domn Catalink, chiar asta faceti, luati apararea medicilor, si o faceti intr-un mod urat, grosolan, lipsit de orice urma de eleganta sau umanitate! Daca Bianca a fost diagnosticata tarziu, atunci este vina medicilor care au asitat-o si au urmarit-o! Daca intradevar creierul Biancai ar fi fost praf-praf, dupa cum sustine medicul urgentist care va dicteaza dumneavoastra ce sa scrieti, atunci nu s-ar mai fi justificat operatia, si din nou ar fi vina medicilor!
  Domnule Catalink, din cate stiu eu, garda si week end -ul se platesc suplimentar, se aplica alte sporuri, astfel incat un medic ajunge la un venit net de 5 ori mai mare decat cel pe care ni l-ati prezentat! Ati ajuns pana acolo incat sa sustineri ca brancardierii castiga mai mult decat medicii, castig rezultat din spaga, spaga pe care brancardierii o primesc, in timp ce medicii o refuza sau nu au timp s-o incaseze!….penibil, nu?!
  Domnule Catalink, dumneavoastra sunteti total in afara realitatii si a bunului simt!

 36. Tiberiu Lovin spune:

  Catalin: oala de sterilizat si resoul exista. N-ai fost tu acolo, iar niciun medic nu va fi condamnat pentru asta ca doar nu asta e crima. Mama copilului a scris ce a vazut spre deosebire de tine, care esti evident partinitor. Si nu trebuie sa ma duc eu sa fac pe supraveghetorul 24 de ore la UPU. Pe cand am facut asta aveam intre 18 si 20 de ani. N-a fost o data. Am stat si eu la urgente sa scriu niste reportaje. Nu cred ca aveai legatura cu presa pe vremea aia. Stiu cu ce se mananca meseria lor, cat de grea este, probleme etc. Asta nu scuteste pe nimeni de raspunderea penala si nici de sanctiunea Colegiului Medicilor. Sper sa nu treci prin situatii similare cu parintii Biancai sau cu alte victime ale incompetentei medicilor. Ce scriu eu nu sunt rautati, asa cum le carcaterizari, ci realitati. Sincer, personal nu ma deranjeaza nici spaga, pentru ca pot o sa dau, ci incompetenta. Asta am punctat de ani de zile in articole legate de orice domeniu. Tu insa ai face bine sa te opresti si sa nu jignesti niste parinti indoliati, plus alte victime ale sistemului medical, printre care si pe mine, doar pentru ca ai tu nu stiu ce legaturi cu anumiti doctori ce pot fi chiar ok.

 37. amour de jour spune:

  eu am avzut doctori care nu iau spaga si ink doctori buni, am mai vazut doctori la coltea care refuza sa ia bani … deci mai exista o speranta
  ps: tibi, maine iti trimit alea

 38. akri spune:

  Catalink, refuzi in continuare sa te informezi si bati campii cu gratie in legatura cu un subiect care evident te depaseste. In articol sunt poze cu Bianca. Ti se pare ca arata ca si copilul din prima imagine afisata de linkul pe care l-ai postat? Acela este un copil care are probabil sindrom Crouzon, ceva mult mai grav decat o craniostenoza simpla. De multe ori craniostenoza e greu de diagnosticat pentru ca e obisnuit la nou nascuti sa aiba capul mai deformat din diverse motive. la unii se corecteaza de la sine, pentru ca nu e craniostenoza. E iarasi treaba medicilor sa faca diferenta. Si multi nici macar nu au auzit de craniostenoza, nu stiu ce sa caute. Si-s medici. In a doua fotografie, acelasi link, e fetita mea. A fost operata de craniostenoza. O singura data. TI se pare ca exista vreo asemanare intre ea si primul copil? Sau ca ce are primul copil se rezolva cu o singura operatie? Da click pe poza a doua si vei gasi destule informatii care sa te convinga ca nu exista doar alb si negru atunci cand e vorba de craniostenoza. Nu dezbatem insa aceasta problema aici. Intrebarea este, de ce a murit Bianca? Si gasesc aici o gramada de nebuni care acuza parintii. Care au tupeul asta, sa acuze parintii. Numai Dumnezeu cred ca intelege cum pot sa isi continue viata, ca eu nu. Numai de la Dumnezeu poti avea putere sa te mai ridici si sa mergi inainte dupa ce ti-ai pus copilasul in groapa. Si voi, de dragul de a va hrani cu iluzia ca emiteti opinii valoroase si inteligente, faceti afirmatii care depasesc orice capacitate de intelegere pentru un om normal la cap si la suflet.
  Eu nu cred ca are legatura cu spaga. Eu nu cred ca cineva ar lasa sa moara un om, cu atat mai putin un copil, cu buna stiinta.Nici un om nu se face medic cu gandul sa ucida. Dar incompetenta ucide intentiile bune. Daca nu sti ce sa faci, daca nu ai cu ce sa faci, medic fiind, ucizi,indiferent daca ai primit spaga sau nu. Oana nu a facut publica povestea lor de dragul de a fi judecata, sau de a vedea cum se vorbeste despre ea, ci in speranta ca cineva o va ajuta sa afle adevarul. Si in speranta ca alti parinti nu vor fi nevoiti sa suporte durerea pe care ea si familia ei o suporta.

 39. Catalink spune:

  Asa arata un copill cu craniostenoza: http://www.google.ro/images?hl=ro&biw=1270&bih=576&gbv=2&tbs=isch%3A1&sa=1&q=craniostenoz%C4%83&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
  Mama Biancai nu a observat nimic in neregula timp de sase luni?
  Tibi, nu am argumente la rautatile tale. Indiferent ce spun, vor fi destui care sa afirme ca medicii sunt spagari. Cum am afirmat si in alte comentarii, sper ca medicii care conditioneaza actul medical de spaga sa faca parnaie. Pana atunci, fa o garda de 24 de ore in UPU La Bagdasar. Aaaa, si cauta oala aia rosie in care se sterilizeaza. Nu cred ca ea exista.

 40. Tiberiu Lovin spune:

  Kill Bill: Cand ai copilul, mama sau sotia in spital nu te mai gandesti sa faci miting, ci te gandesti cum sa o scapi. Iar povestea cu spaga e complicata: ai nevoie de un flagrant. Ei bine,putini oameni filmeaza si inregistreaza cand dau mita pentru a avea o garantie. Asadar pica si asa. Nu e de ajuns o declaratie.

  Catalin: Bati campii. Cred ca ai rude sau amici prea buni in sistemul medical. Te invit insa sa treci numai prin ce am trecut eu: sase operatii nereusite si apoi sa te vindeci cu tratamente naturiste in 24 de ore. Aha, sa nu uit sapte interventii: penultima fiind mana pusa in ghips gresit si care acum are nevoie de o alta operatie. La privat, nu la stat. Stii ce mi s-a raspuns cand am acuzat: mai gresit si noi ca suntem oameni. Evident, eu platesc pentru greselile lor. Deci, te las pe tine sa fii destept si sa te duci la amicii tai doctori, dar nu sa nu vii la mine cand te-or nenoroci. Asta este increderea pe care o am in sistemul medical. Si spun asta cu toate ca am rude si amici medici, care sunt profesionisti, ca si altii, dar cu un manunchi de flori nu se face primavara. Ti-as spune altceva ca tot ii bocesti pe medici si ii lauzi ca salveaza vieti: pentru ce sunt platiti (nu conteaza suma)? pentru ce au ales o profesie din care stiau cu ce sa se aleaga…oficial? din pasiunea? Ok. Sa-si faca meseria, dar asta nu implica uciderea oamenilor. As mai vrea sa cunosc un medic sarac. Stiu mai multi doctori ca tine. Nici macar unul nu este sarac. Deci, au intrat in acest sistem mafiot pentru spaga. Cei mai multi. Nu, nu din pasiune si nici din prostie, pentru ca stiau ce ii asteapta. In fine, am un dispret profund pentru cei mai multi dintre cei care formeaza personalul medical din Romania. Exceptiile nu ma incalzesc. E datoria lor.

 41. Kill Bill spune:

  Doamna Oana, daca dumneavoastra si cei 100 de parinti dinaintea d-voastra nu ar fi dat spaga, si ar fi amenintat cu represalii legale pe acei medici care ar fi avut pretentii sau ar fi ingreunat in mod voit actul medical, probabil ca Bianca ar fi fost in viata. Ar fi trait si v-ar fi zambit in brate acum. Am spus 100 de parinti, inseamna ca aveti 1% din vina. Va simtiti bine cu procentul asta ? E prea mic procentul ?

  Oameni buni, daca unui doctor cu pretentii de spaga il ameninti pe fata cu politia si presa, acel medic renunta si isi fece meseria corect. La fel si cu asistentele si toate cadrele medicale.

  De ce nu faceti asta ? Sau nu vreti sa fie copilul vostru primul ? Stati linistiti, sunt multi altii inaitea voastra care au facut asta si totul a decurs asa cum ar fi normal.

  Doamna Oana, daca este asa cum spune Tiberiu si ati dat spaga, in mica masura v-ati omorat si d-voastra copilul. Si ati pus o mana si la urmatorii copii morti in spitale din cauza neatentiei si incapacitatii profesionale ale medicilor, pentru ca vor mai fi multi.

  Va simtiti bine?

 42. Catalink spune:

  @Tibi: Tibi, ai dreptate. Medicii sunt spagari si incompetenti. Nu merita sa mergem la spital. Dupa ce ca ne omoara, le mai dam si spaga pentru asta. Suntem niste destepti care se pricep la toate. Stati acasa si tratati-va, ca doar aveti medicina la degetul mic. Vad ca toata lumea stie cum se face resuscitarea si o amarata de interventie neurochirurgicala. Un mic amanunt: in timp ce noi discutam aici, in zeci de UPU din tara sunt sute de oameni tinuti in viata de ratatii aia de medici. Fraierii, in loc sa se resusciteze singuri acasa, si-au pierdut vremea prin UPU.

 43. Tiberiu Lovin spune:

  Catalink: Noi vorbim de un caz acum. Eu imi permit insa sa generalizez. Aproape toti medicii iau spaga si cam toti sunt incompetenti. Indiferent ca sunt la stat sau la privat. Eu m-am confruntat cu asta si la stat, dar si la privat. Deci, poti sa te iei de mine daca ai chef. Constatarea dupa articol a amicului tau dr e varza, asa cum te-au lamurit si alti comentatori aici. Creierul a fost afectat doar cand micuta a facut stop cardiac, iar tampitii in loc sa-i faca respiratie gura la gura si sa o resusciteze prin masaj cu degetele, nu cu palmele, au fugit pe holuri ca niste necunoscatori. Sunt o groaza de aspecte care vorbesc despre malpraxis. Trebuie doar sa le citesti. Ca sunt platiti prost e o realitate, dar nimeni nu e vinovat ca si-au ales o profesie si ca acum ne omoara cu zile in spital. La intrebarea cu spaga: da, a dat. Si? Uite ca i-au omorat copilul. Au dat pentru ca stiu ca se da si au vrut sa nu aiba probleme. Parintii n-au visat ca isi vor duce copilul viu si vesel pentru a fi ucis de incompetenta personalului medical. Asta e realitatea. Asta s-a intamplat. Mortii nu se intorc, dar cineva trebuie sa plateasca, iar alti oameni sa fie avertizati despre ce li se poate intampla.

 44. akri spune:

  Ce legatura poate sa aiba spaga cu conditiile infioratoare din sptalele noastre?
  Cat despre parerile exprimate in postarea care m-a lasat fara grai, puteati sa dati un search pe „goagle” si sa va informati inainte de a apara medicii care au operat spunand ca daca avea craniostenoza, creierul ei era oricum, praf…daca tot v-ati obosit sa postati, puteati sa emiteti macar niste opinii pertinente.
  Si… ce Dumnezeu tot aveti cu spaga? Ce vreti sa spuneti…ca acestor oameni le-a murit copilul pentru ca nu au dat spaga…sau pentru ca au dat, sau…de ce?? De ce?! De multi ani nu se mai moare in timpul sau dupa operatiile de craniostenoza (ma refer la craniostenoza simpla), iar cand a murit copilul s-a dovedit de fiecare data ca a fost eroare medicala. Nu in Romania, desigur(mai fac si altii greseli, da, dar platesc pentru ele) In Romania te trimit sa faci CT-uri, Rmn-uri si mai stiu eu ce analize care trebuie sa pompeze bani in clinicile private ale medicilor chirurgi.

 45. Kill Bill spune:

  Nu cred ca un medic va fi condamnat cu inchisoarea pentru un malpraxis care se finalizeaza cu moartea unui pacient, fie el si sugar.

  Asa ca spaga pe care o dati fiecare dintre voi, si aveti si neobrazarea sa recunoasteti, poate fi folositoare. In ce fel ? Simplu. Marii intractori nu au fost condamnati niciodata pentru adevaratele lor fapte , ci pentru lucruri minore la care nici nu se gandeau. In cazul de fata s-ar traduce asa: daca ai dat spaga cand ti-ai internat copilul, sora, mama sau altcineva drag si are ghinionul sa moara din cauza tratamentului medical, dai medicii in judecata pentru luare de mita. In felul asta poti fi sigur ca medicul va plati in vreun fel.

  Spaga este adanc inradacinata in noi. Cred ca deja este informatie genetica la romani, datul si luatul spagii. Suntem o natie de ipocriti. Meritam tot ce patim.

  Ce s-ar intampla daca din zece pacienti doar unul ar da spaga ? Iar ceilalti noua in loc sa indese spaga in buzunarele cadrelor medicale, sa aiba atitudine civica demna de o tara civilizata?

  De ce va este frica sa faceti asta?

  Doamna, sunteti intr-adevar indurerata, dar de ce nu raspundeti ? Ati dat spaga sau nu ? Aveti curaj sa raspundeti ?

 46. Catalink spune:

  @akri: Gresiti cand spuneti ca am fost sigur ca diagnosticul a fost pus tarziu. Am precizat: parere de medic urgentist… adica un fel de a spune „cred ca diagnosticul a fost pus tarziu”. Intelegeti, nu iau apararea medicilor care s-au ocupat de caz. Daca au gresit cu ceva, sa plateasca. Asa este normal. Vreau sa intelegeti ca este gresit sa generalizezi ideea ca toti medicii sunt spagari. NU este adevarata. Cunosc prea multe cazuri de medici CINSTITI ca sa puteti spune medic = spagar. Adevaratul RAU este in mentalitatea noastra paguboasa, in birourile din Ministerul Sanatatii, in Palatul Victoria si la Cotroceni. Cine are curajul sa faca ceva impotriva acestui sistem? Astept propuneri si va asigur ca nu voi ramane impasibil.

 47. Catalink spune:

  @Oana: Doamna, am mai multe intrebari pentru dumneavoastra: ati dat spaga la internarea Biancai? V-a cerut cineva sau ati dat din proprie initiativa? Cat? Puteti raspunde sincer la aceste intrebari?

 48. Oxid spune:

  Romania aloca 3,6% din PIB Sanatii. La fel ca tarile africane. Media europeana este de 7%. Bulgaria aloca 5% Sanatatii!
  In aceste zile se discuta bugetul pe anul viitor! Trebuie facute presiuni pentru a creste bugetul pentru Sanatate, scazand in alte parti, eventual la serviciile secrete care inghit sume uriase pe degeaba!
  Condoleante familiei!

 49. akri spune:

  Kill Bill…mi se pare ca esti un pic agresiv, ca iei aceasta mama la rost si ca in urmatoarea postare ai sa ai tupeul sa ii spui: ” daca ai dat spaga, asa iti trebuie”.Dam spaga, pentru ca daca dam spaga, avem sanse sa fim bagati in seama. Daca am dat spaga si copilul ne moare in brate, inseamna ca am meritat-o?

 50. akri spune:

  Domnul Catalink m-a lasat cu gura cascata, cat era de sigur ca diagnosticul a fost pus tarziu…la 4 luni si cat de sigur e ca era creierul praf. La o craniostenoza simpla, nu se face creierul praf, unele cazuri nici macar nu se opereaza. Copiii sunt sanatosi, atata ca trebuie intervenit asupra oaselor pentru a deschide suturile inchise si a permite craniului sa creasca uniform. Operatia dureaza, in conditii normale 2-3 ore, iar copilul poate pleca acasa dupa maxim 5 zile. Viu. Daca citim articolul cu atentie, multe lucruri nu au fost normale in cazul Biancai.
  Domnule Catalink, cum ati ajuns de la asa o tragedie in care acesti parinti si-au vazut fetita de 6 luni murind, la tigani murdari care persifleaza medici si la salarii, care numai pe hartie sunt mici. In buzunar e grosul, ca le burdusesc oamenii disperati in speranta ca vor scapa vi din mainile lor daca platesc.

 51. tb spune:

  Cum sa spui mai Catalink, „medic urgentist” despre un caz, chiar daca nu a fost pacientul tau, pe un site unde e clar ca citeste si mama si in orice alta situatie in afara de aia in care stai cu prietenii apropiati la taclale, ca fetita avea creierul „praf”? Asta arata ce cunostinte vaste ai, cum vezi tu relatia medic-pacient si ce fel de om esti.

 52. Catalink spune:

  @Oana: Stimata doamna, din pacate nu sunt medic. Este o meserie nobila si nu oricine o poate face. Eu nu cred ca as putea sa fiu un medic bun. Am exprimat o opinie de medic urgentist neutru (comunicata mie), care a spus ce a spus in urma citirii textului. Nu a decis acest medic ca fetita dumneavoastra avea creierul PRAF, ci a tras concluzia din afirmatiile din text. Gresiti enorm cand ii bagati pe toti medicii in aceiasi oala (vedeti ce i-am propus lui Kill Bill in primul post), iar adevaratii medici nu cer spaga. V-as invita sa va arat multi medici urgentisti cu salarii umilitoare. Este vina societatii, a noastra a tuturor pentru modul in care arata sistemul sanitar. Suntem vinovati si pentru ca nu luam coasa in mana sa facem ordine prin birourile Ministerului Sanatatii si prin Guvernul Genocid Boc. Si eu si dumneavoastra avem o vina. Aveti curajul sa recunoasteti asta? Eu da! As vrea sa fiti in biroul de la Resurse Umane sa vedeti cum o NULITATE de angajata cu 12 clase persifleaza un medic urgentist pentru o amarata de adeverinta. Dar asta este doar partea nevazuta. Lumea vede doar ce fac rau medicii. Nu-mi amintesc cand am vazut ultima data o persoana care sa fi iesit in public si sa spuna ca doar datorita profesionalismului unui medic isi poate tine copilul in brate sau mai este in viata. Continuati sa vedeti doar ce vreti si nimik nu se va schimba. Ne intalnim maine, cu cate o coasa in mana, in fata Ministerului Sanatatii? Sa facem dreptate. Eu cred in Vlad Tzepes si in metodele lui. Cat despre Bianca, Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Va asigur de toata compasiunea mea. Nu doresc nimanui sa-si vada copilul murind. Cred ca nu exista durere mai mare.

 53. Kill Bill spune:

  Si cu spaga cum ramane? Ati dat-o la internare sau nu ?
  Daca da, atunci de ce ? Aveti curaj sa raspundeti ? Aveti vreo explicatie logica?

 54. Oana spune:

  Stimate domn Kill, corect, nu o suspendare ma va ajuta sa dorm linistita noaptea sau sa nu imi mai plang copilul la cimitir, iar cand ajung acasa sa nu mai vad casa goala, fara patut sau jucarii, ci doar cu un portret al ei cu doliu… Am facut aceste demersuri pentru ca alti parinti sa numai treaca prin ce trecem noi acum. Nu este usor sa-ti vezi copilul cum isi da ultima suflare langa tine si apoi sa ti se spuna ca din punct de vedere medical nu au nicio explicatie…

  Stimate domn Catalink, fetita mea NU avea creierul PRAF, fetita mea era perfect sanatoasa, o arata tomografiile facute pre si post operator. Nu a existat niciodata presiune in creier si nici leziuni la nivelul lui. O operatie de craniostenoza nu inseamna interventie pe creier, inseamna interventie asupra oaselor. Bianca era perfect dezvoltata din punct de vedere neurologic.Interventia a fost facuta pentru a nu ajunge la astfel de probleme. Decesul ei a survenit conform INML din cauza pneumoniei interstiale cu pleurezie. Nu eu am pus acest diagnostic, ci INML-ul. V-ati ales meseria din pasiune pentru ceea ce faceti sau pentru salariul pe care il aveti? Noi, cei care depindem de spitale avem vreo vina pentru salariile dvoastra? Sau pentru ca spitalele arata cum arata?

 55. Tiberiu Lovin spune:

  Kill: In Romania nu se intampla. Ai auzit tu vreun dr care a ucis un pacient sa faca atata puscarie? Tara lui Papura Voda.

  Spartanus: Este o eroare tehnica, cat despre vizitatori poti apela trafic.ro. Iti va arata unici pe zi, afisari, vizite. Trebuie doar sa stii sa citesti. Si daca inveti sa citesti si cifrele esti tare. Vezi ca scrie dupa titlul (1). Asta inseamna ca va urma. Momentan ai plangerea de la Colegiul Medidicilor.

  Gioni: stiu ce e si in spitalele din tara. Dezastru. Am scris si o voi mai face. Din pacate, sistemul medical este unul mafiot si nu tine de niciun guvern. Cred ca legile sunt prea blande. In fine, pentru ca un medic sa fie condamnat este nevoie de o expertiza de la IML, unde lucreaza alti medici, dar musai si de o hotarare a Colegiului Medicilor, unde iar ne lovim de doctori, iar aici se opreste tot. Un procuror nu poate sustine de capul lui ca e malpraxis, pentru ca nu el stabileste asta. E asa complicat pentru ca ucigasii in halate albe sa scape de fiecare data.

 56. Kill Bill spune:

  Dar oare parintii Biancai, in momentul in care au internat-o au dat si niste mici atentii doctorilor si asistentelor “ca sa fie totul in regula”. Oare sa fi fost unul din copiii aceaia “nascuti prin spaga”, asa cum sunt 99% din copiii din Romania. Ce fel de oameni trebuie sa fie acei parinti care umplu buzunarele doctorilor cu bani pentru simplu motiv ca “asa trebuie” iar atunci cand li se omoara copiii in spital, nu au nici o reactie, se multumesc doar sa se planga de sistem ? De acel sistem pe care chiar ei il sustin prin spaga data doctorilor ca sa faca un lucru pentru care ei sunt platiti deja sa-l faca. Cu o logica simpla se poate traduce asa: sa dai spaga ca sa-ti omoare copilul. Oare parintii Biancai vor dormi bine cand stiu ca doctorii ce i-au omorat copilul nu vor fi pedepsiti decat cu cel mult o suspendare de cateva luni? Parinti indurerati, nu le plangeti de mila doctorilor ucigasi ca vor avea depresii. Stiti cate sticle de whiskey isi vor cumpara din spaga ce le-ati dat-o, si cat de bine se vor simti cand le va curge licoarea pe gatlej ? Si a doua zi dimineata, vor primi alt plic, de la alti parinti, cu un alt copil nascut prin spaga. Stimati parinti de aiurea din Romania, iata ca sistemul ce-l intretineti se intoarce impotriva voastra. Domnilor masculi cu pretentii de barbati, va lipseste ceva esential intre picioare ca sa luati atitudine ce se impune in astfel de situatii.

  Cred ca daca Dumnezeu era doctor in Romania, grohaia in fiecari zi a spaga.
  Dar oare parintii Biancai, in momentul in care au internat-o au dat si niste mici atentii doctorilor si asistentelor „ca sa fie totul in regula”. Oare sa fi fost unul din copiii aceaia „nascuti prin spaga”, asa cum sunt 99% din copiii din Romania. Ce fel de oameni trebuie sa fie acei parinti care umplu buzunarele doctorilor cu bani pentru simplu motiv ca „asa trebuie” iar atunci cand li se omoara copiii in spital, nu au nici o reactie, se multumesc doar sa se planga de sistem ? De acel sistem pe care chiar ei il sustin prin spaga data doctorilor ca sa faca un lucru pentru care ei sunt platiti deja sa-l faca. Cu o logica simpla se poate traduce asa: sa dai spaga ca sa-ti omoare copilul. Oare parintii Biancai vor dormi bine cand stiu ca doctorii ce i-au omorat copilul nu vor fi pedepsiti decat cu cel mult o suspendare de cateva luni? Parinti indurerati, nu le plangeti de mila doctorilor ucigasi ca vor avea depresii. Stiti cate sticle de whiskey isi vor cumpara din spaga ce le-ati dat-o, si cat de bine se vor simti cand le va curge licoarea pe gatlej ? Si a doua zi dimineata, vor primi alt plic, de la alti parinti, cu un alt copil nascut prin spaga. Stimati parinti de aiurea din Romania, iata ca sistemul ce-l intretineti se intoarce impotriva voastra. Domnilor masculi cu pretentii de barbati, va lipseste ceva esential intre picioare ca sa luati atitudine ce se impune in astfel de situatii. Cred ca daca Dumnezeu era doctor in Romania, grohaia in fiecari zi a spaga.

 57. Catalink spune:

  Parere de medic urgentist (neimplicat in caz): copil diagnosticat tarziu (nu a contat ca i s-a pus diagnosticul corect si ca s-a intervenit in scurt timp, asta nu au vazut parintii, desi in spital era foarte aglomerat) la care se intervine chirurgical. Copilul nu a rezistat, pentru ca operatiile la cap sunt ffff riscante! Bianca nu a murit din cauza pneumoniei interstitiale pentru ca asta inseamna foarte putin. E ceva mai mult decat o raceala, dar nu cu mult mai mult. Daca Bianca avea cranioostenoza, creierul ei era praf. PRAF!!! Asta este adevarul, dar e ffff greu sa accepti asta ca parinte (si este de inteles). In astfel de cazuri, tendinta e sa dai vina pe cineva. Desi medicii acuzati s-au chinuit probabil vreo 5-6 ore cu copilul in sala de operatii, asta nu spune nimeni. Asta face parte din datoria medicului, de acord. Din pacate, in meseria asta ai doar obligatii. Nimeni nu ia in considerarea dreptul medicului de a gresi. Este si el un om. Toti medicii sunt vazuti doar ca niste ucigasi in halate albe. Cati parinti ai caror copii traiesc doar datorita profesionalismului Florentina Cirstea (asistenta de la Giulesti) au sarit in ajutorul? Eu am vazut o singura mama. Suntem jalnici ca natie. Revenind la acest caz… cine este vinovat pentru modul jalnic in care arata spitalele din .ro? Sunt medicii din spitale sau cei care ciordesc banii din Sanatate, le reduc salariile, ii trimit sa lucreze in alte tari si isi bat joc de noi pe banii nostri? Aveti idee ce salariu are un medic urgentist care salveaza vieti? Poate lua 825 lei, cu tot cu garzi. Cautati pe site-ul spitalului Bagdasar. Ce faceti voi in week-end, in timp ce un medic face o garda de 24 de ore? Cati tzigani nespalati intra in spital si ii ameninta pe medici si ii persifleaza? Cate meserii se compara cu cea de medic? Cand va veti raspunde la aceste intrebari, veti avea imaginea societatii romanesti.

 58. sanmarco spune:

  Asta e natura romanului, nu e nimic surprinzator, asa suntem obisnuiti. Eroarea tehnica apare pe fondul dezinteresului si lipsei de responasbilitate, specifice romanului. Oricum, astept cu nerabdare noua fata a “reporterului virtual” si poate iti dai si tu ciocul jos si te razi in cap, in semn de protest. Ce zici?:D

 59. Catalink spune:

  @Kill Bill: Mergi sambata dimineata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) de la Bagdasar si roaga-i pe medici sa te lase sa stai acolo pana duminica dimineata. Spui ca vrei sa vezi pe ce se duc banii din impozitele platite de tine. “Faci” o garda de 24 de ore cu ei si imi spui cata spaga si-au luat. Daca vrei, iti aranjez sa te primeasca acolo. Vorbesc foarte foarte serios. O sa ramai surprins ca brancardierii iau spaga si medicii o refuza (in cazu in care le-o ofera cineva). La UPU nu e timp de asta, fii sigur. Esti total in afara realitatii. Nu spun ca nu exista medici spagari (sper sa vina ziua in care vor face parnaie pentru asta), dar sa ii bagi pe toti in aceeasi oala dovedeste ori rea-credinta, ori necunoastere, ori infantilism. Tu alegi in ce situatie esti.

 60. gioni spune:

  Dumnezeu s-o odihneasca pe micuta Bianca si sa-i intareasca pe parinti, sa le dea putere pentru a putea trece peste acest moment cumplit! Sa te fereasca Cel de Sus sa ajungi sa te internezi in Romania, tara unde, asa cum am mai spus, spitalele aproape ca au devenit niste muzee iar multi asa-zisi medici, daca nu te trateaza cu indiferenta, fac practica pe tine. Daca in Bucuresti este asa, va dati seama ce prapad e prin spitalele din tara…De ce s-a ajuns aici? Ar fi multe, multe de spus si chiar nu stiu daca mai conteaza acum si pe cine ar mai incalzi daca, prin absurd, s-ar gasi, sa zicem, vinovati…Mi s-a parut insa strigatoare la cer declaratia prezidentului cum ca medicii (si ma refer la cei buni) pot sa plece din tara unde vor ei, ptr ca s-a dat dreptul la libera circulatie. Atata cinism nu am mai vazut. Dar ce conteaza ptr ei, ca doar se trateaza in strainatate, ce le pasa lor, guvernantilor? Vorba aia: Mie sa-mi fie bine, dupa mine potopul…

 61. spartanus spune:

  Mama ce relansare ti-ai tras blogarasule , vezi ca ti-ai pierdut o postare :
  ” După un bla-bla sentimental, la final veţi găsi ce este nou pe Reporter Virtual, dacă nu aţi descoperit deja, şi ce va urma. Vă doresc lectură plăcută. Când zeci de mii de persoane vin lunar să te citească, la o medie de 5.000 de unici pe zi, înseamnă că au găsit alternativă …”
  5 mii pe zi? vise umede de spammer 😀
  Si pana la urma care e „ancheta” reportere ?ai copiat un mail ?

 62. Kill Bill spune:

  In astfel de situatii 20 de ani de puscarie trec repede. Si merita din plin !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top

ReporterVirtual folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Mai multe informații

Folosind cookie-uri, beneficiați de cea mai bună experiență de navigare pe acest site. Continuarea navigării fără a schimba setările de cookie sau apăsarea butonului de acceptare de mai jos sunt considerate exprimări ale acordului dumneavoastră în folosirea cookie-urilor.

Închide